Homepage
Bestuur
Gastenboek
2008
Begin&einde
Foto's dag 1
Foto's dag 2
Foto's dag 3
Smoeltjes
Bedankt
Informatie
Wie doet mee?
2010
2009
2007

Alle aktiviteiten van SOK in 2008.

SOK 2008 : Olympische Spelen



Thema van dit jaar is de Olympische Spelen.

De huttenbouw 2008 is inmiddels weer afgelopen. In totaal hebben 115 kinderen zich 3 dagen lang kunnen uitleven met bergen hout, doeken en ander materiaal. Het thema van 2008 is Olympische Spelen dat tegelijkertijd in Bejing plaatsvond. 11 hutten gingen er gebouwd worden, waarbij iedere hut een land voorstelde.

Het programma van de 3 dagen is te vinden door op de knop informatie te drukken in het menu.

De eerste dag stond geheel in het teken van bouwen. 200 pallets lagen hiervoor klaar om verwerkt te worden tot grootse hutten. De broodnodige vaders en moeders hielpen de allerkleinsten, terwijl de ouderen het zelf wel af konden.
Toen aan het eind van de dag de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, dook iedereen de tent in en werd het maken van de vlag iets vervroegd. Iedere hut werkte nu aan een vlag die ze later tijdens de huttenbouw nog nodig zouden hebben. Aan het eind van de middag werd er nog even getimmerd waarna iedereen moe en voldaan naar huis trok.

Het is gelukt, alle foto's van de afgelopen huttenbouw staan erop. Misschien sta jij er ook wel bij, ga maar eens snel kijken.

De tweede dag begon met slechter weer. Het was bewolkt en een stukje frisser. De jeugd maakte dit allemaal niets uit en er werd dus al snel weer vrolijk op los getimmerd. Nu kwamen ook de dekens, doeken en andere versieringen tevoorschijn die de hutten op allerlei manieren opvrolijkten.
Voor de middag stonden er verschillende spellen op het programma, maar helaas moesten die door het slechte weer geschrapt worden. In plaats hiervoor werd de grote tent omgebouwd tot filmzaal. Gelukkig duurde het slechte weer niet de hele dag, waardoor ook nu weer aan het eind van de middag vrolijk gebouwd kon worden.
's Avonds was er voor de jongste kinderen een disco, terwijl de ouderen naar het bos trokken om daar het smokkelspel te spelen. Tegen de tijd dat deze terugkwamen was het al bijna donker en werd er op het huttenbouw terrein nog een vrolijk feestje gehouden.

Zaterdag, de laatste dag klaarde het weer helemaal op en scheen de zon zelfs regelmatig. Deze dag kregen de deelnemers de opdracht te werken aan hun eindpresentatie die later op deze dag gehouden zou worden. Er werd druk gewerkt aan kleding, voorwerpen en zelfs heuse toneelstukjes. De spellen die de dag ervoor geschrapt waren, werden alsnog voorbereid en iedereen had daarna dolle pret. Al met al een leuke laatste dag.
's Avonds was het tijd voor de vlaggenparade die door het dorp trok en zo de ouders uitnodigde naar het bouwterrein te komen om de afsluiting mee te vieren.

Al met al was dit weer een ontzettend geslaagde huttenbouw waarbij iedereen de nodige lol heeft gehad. Het weer zat helaas niet helemaal mee, maar of dat iets uitmaakte zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Bestuur SOK